Cześć!
Od jakiegoś czasu realizuję swój plan dotyczący zdrowego odżywiania. Dlatego też przepisy, jakie w najbliższym czasie pojawią się na blogu będą raczej lekkie i nadające się dla osób dbających o linię. Dziś zapraszam na przepis na pieczoną pierś z kurczaka z nadzieniem – pastą z natki pietruszki i groszku.

Składniki: (na 2 porcje)

  • 220 g piersi z kurczaka,
  • 200 g groszku konserwowego,
  • natka pietruszki,
  • oliwa z oliwek,
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka wędzona, pieprz cayenne.
Przygotowanie:
Z piersi wykroić dwa mniej więcej równe filety. Delikatnie rozbić, posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 
Przygotować pastę do faszerowania: groszek rozgnieść widelcem z posiekaną drobno natką pietruszki i dwiema łyżkami oliwy. Przyprawić solą, pieprzem, chilli i papryką wędzoną (mój ostatni kuchenny hit).
Rozłożyć równomiernie na rozbitych filetach, złożyć je na pół, zawinąć w folię aluminiową i piec w 180 stopniach około 20 minut.
Ja podałam danie z brązowym ryżem i surówki z papryki, pomidora i pora.
Smacznego 🙂

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’https://www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, 'UA-92187595-1′, 'auto’);
ga(’send’, 'pageview’);

Cieszę się, że tu jesteś i że interesują Cię moje treści! Bądź na bieżąco i:

- polub moją stronę na Facebooku TUTAJ
- dołącz do mojej grupy Zadbane i zaradne mamy :)
- śledź kadry z naszego życia i moje kulinarne poczynania na Instagramie TUTAJ
- inspiruj się ze mną na Pinterest TUTAJ
- A jeśli jesteś lub chcesz zostać użytkownikiem Thermomixa, koniecznie śledź mój Thermomixowy profil Magda M. i TM TUTAJ