Jeśli śledzisz mnie od jakiegoś czasu na pewno wiesz, że uwielbiam wszelkie makarony. Ponad połowa przepisów na blogu to właśnie dania z makaronem, tym razem postanowiłam odtworzyć pyszną propozycję, jaką miałam okazję konsumować ostatnio w mojej ulubionej włoskiej knajpie. Zapraszam na mój przepis na lekki, włoski makaron ze szparagami i szynką szwarcwaldzką.
Pappardelle ze szparagami i szynką szwarcwaldzką - składniki (na 3 osoby):
świeży makaron pappardelle
pęczek zielonych szparagów
3 ząbki czosnku
pół cukinii
kilka suszonych pomidorów
kilkanaście żółtych pomidorków koktajlowych
kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej
3 łyżki masła klarowanego
tarty parmezan
sól, pieprz, czosnek
Przygotowanie:
Gwarantuję Ci, że takie włoskie, lekkie pappardelle ze szparagami i szynką szwarcwaldzką to świetna propozycja na letnie dni, szczególnie jeśli lubisz warzywa. Dobry, szybki przepis na makaron z sezonowymi warzywami to podstawa w kuchni każdej nowoczesnej pani domu ;) Polecam, spróbuj koniecznie!
Pysznie to wyglada. A może być zwykłe masło ? Klarowane majątek kosztuje :(
OdpowiedzUsuńMoże! :)
OdpowiedzUsuńmmm... ale apetycznie wygląda chętnie bym takie pyszności zjadłą niestety moje chłopaki znając ich by tego nie tknęły a samej dla siebie to się nie chce oddzielnie robić porcji...
OdpowiedzUsuńA oto dowód na To, że makaron też można jeść na lekko ;) ciekawe połączenie, nigdy tak nie jadłam.
OdpowiedzUsuńWygląda i pięknie i smacznie - dla mnie w wersji bez szparagów - pycha
OdpowiedzUsuńRety....<3 Składniki- dla mnie bomba- wszystko to co lubię najbardziej <3 Wnioskuję że musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńAż zrobiłam się głodna. Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie! Uwielbiam potrawy w których podoba mi się każdy składnik z osobna. Wtedy całość będzie cudowna.
OdpowiedzUsuńUwielbiam szparagi w sezonie, szczególnie te zielone. Zazwyczaj tylko gotuję na parze, ale Twój pomysł bardzo mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńSpróbuję, tylko bez szynki!!!
OdpowiedzUsuńChodzi za mną próba połączenia szynki szwarcwaldzkiej z szparagami, a chyba teraz jest na nie dobry czas. makaron uwielbiam, więc przepis zapisuję i obiecuję wypróbować.
OdpowiedzUsuńJa mam fazę makaronową właśnie- a czegoś takiego jeszcze nie robiłam!
OdpowiedzUsuńps.A nie jest za suche?
Zdecydowanie moje smaki! :)
OdpowiedzUsuńMniam! Jak cudnie wygląda! I zapewne jeszcze lepiej smakuje!
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis. Wydaje się smaczne, chociaż muszę przyznać, że nigdy jeszcze nie próbowałam szparagów :)
OdpowiedzUsuńmój chłopak mógłby jesc makaron każdego dnia. Właśnie patrzy na Twój przepis i pyta: kiedy mi zrobisz? ;-) a więc chyba już mam pomysł na sobotni obiad.
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie! Lubię takie smaki :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, koniecznie muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńwww.naturalnieandzia.blog.pl
Świetne w swej prostocie, uwielbiam takie dania. ;)
OdpowiedzUsuń