Cześć!
Od jakiegoś czasu realizuję swój plan dotyczący zdrowego odżywiania. Dlatego też przepisy, jakie w najbliższym czasie pojawią się na blogu będą raczej lekkie i nadające się dla osób dbających o linię. Dziś zapraszam na przepis na pieczoną pierś z kurczaka z nadzieniem - pastą z natki pietruszki i groszku.
Składniki: (na 2 porcje)
- 220 g piersi z kurczaka,
- 200 g groszku konserwowego,
- natka pietruszki,
- oliwa z oliwek,
- sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka wędzona, pieprz cayenne.
Przygotowanie:
Z piersi wykroić dwa mniej więcej równe filety. Delikatnie rozbić, posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Przygotować pastę do faszerowania: groszek rozgnieść widelcem z posiekaną drobno natką pietruszki i dwiema łyżkami oliwy. Przyprawić solą, pieprzem, chilli i papryką wędzoną (mój ostatni kuchenny hit).
Rozłożyć równomiernie na rozbitych filetach, złożyć je na pół, zawinąć w folię aluminiową i piec w 180 stopniach około 20 minut.
Ja podałam danie z brązowym ryżem i surówki z papryki, pomidora i pora.
Smacznego :)
A u Ciebie jak zawsze smakowicie! :)
OdpowiedzUsuń